Airco Check en Airco Service

Algemeen

Een airconditioningssysteem kan in alle jaargetijden gebruikt worden. De installatie heeft naast het regelen van de temperatuur de functie om de aanwezige lucht in de auto te conditioneren en de luchtvochtigheid te regelen. Een (te) hoge luchtvochtigheid in de auto kan leiden tot een onprettig gevoel en beslagen ramen, hetgeen de veiligheid niet ten goede komt.

Een airco systeem kan altijd gebruikt worden in combinatie met de verwarming. Hierdoor beschikt u in de zomer over de mogelijkheid om koude droge lucht in te blazen en in de winter verwarmde droge lucht.

Het  dus van belang in alle jaargetijden te kunnen beschikken over een goed werkend aircosysteem.

 

Het verschil tussen een Airco Check en een Airco Service

Garage Abcoude voert zowel op verzoek van de klant een Airco Check uit als een Airco Service. Wat is het verschil?

Bij een Airco Check wordt een visuele inspectie op vitale onderdelen van het systeem uitgevoerd (condensor, multi-riem) en wordt het koelend vermogen en de werking van de bediening gecontroleerd. Het betreft hier dus een inspectie op de werking en staat waardoor u bv. met een gerust hart op reis kunt gaan.

Bij een Airco Service wordt een meer gedetailleerde inspectie uitgevoerd en worden onderhoudshandelingen verricht. Zo worden o.a. een druk test, lekkage test en vacumeren uitgevoerd, wordt het koude middel aangevuld of indien nodig vervangen en worden indien nodig systeem componenten waaronder interieur en airco filters vervangen.

Als richtlijn geldt dat een Airco Check jaarlijks moet worden uitgevoerd en een Airco Service iedere twee jaar.